Mi alapján válassz aljzatot a kültéri fitnesz parkba?
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Szerző képeAlexandra dr. Varga

Mi alapján válassz aljzatot a kültéri fitnesz parkba?

Frissítve: 2023. okt. 5.

Az esésmagasság szempontjából nem az számít, hogy melyiket választod, hanem, hogy megfelelő vastagságban legyen az adott sporteszköz és annak teljes mozgástartománya alatt az aljzat vastagsága.


Helyszínen öntött gumiburkolat logóval ellátva

Milyen aljzatok közül választhatsz, ha kültéri fitnesz parkot szeretnél?


Gumilapok


A gumilap az egyik lehetséges alternatívája a helyszínen öntött gumiburkolatnak, mivel a szükséges ütéscsillapítást a megfelelő vastagságú gumilap leterítésével meg lehet oldani. A színvilága korlátozott, de okoz feltétlenül disszonanciát.



Helyszínen öntött gumiburkolat


Élettartama megfelelő tömörítésű alépítmény esetén örök élet + 1 év. Szenzációs színvilágot és trambulint megszégyenítő rugalmasságot biztosít a fitnesz park felhasználóinak. Számunkra ez az igazán befutó altalaj.



Mulcs


Környezetbarát megoldás, de még geotextíliás aládolgozás mellett is 2 év után utántöltést igényel, így ez azok számára megfelelő, akik vállalják ezt a utógondozást. Az utógondozás minden egyes esetben az Üzemeltető feladata.



Műfű ütéscsillapító gumiburkolattal


Első látásra nem különbözik egy szépen ápolt gyeptől és érintésre, mezítláb járva kifejezetten kellemes érzetet ad. A színe mindig zöld, de árnyalatban, szálsűrűségben különbözhet társaitól. Egy biztos, garantáltan nem kell nyírni.



Egyéb, de nem teljesértékű alternatíva


Néhány esetben felmerül a gyöngykavics lehetősége, de mi azt nem ajánljuk. Ennek okai:

  1. Nem éppen híres az eséscsillapításáról és egy rosszul kivitelezett érkezés sokak bokáját megterhelheti az instabil felület miatt.

  2. Először még csak megsüllyedsz benne, később már a talpad alatt roszognak a kis kavicsok, végül úgy érzed, mintha kavics ágyon sétálnál, csak épp a cipődben.

  3. Könnyen ki lehet hordani a fitnesz parkból, pótolni már macerásabb.


2 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page