ABS Fitness Park Kft.
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Szerző képeAlexandra dr. Varga

ABS Fitness Park Kft.

Frissítve: 2023. okt. 12.

Van még mit mutatni a kültéri fitnesz parkok területén? Mi az, hogy! Még csak most kezdődik el igazán.
Kültéri fitnesz park 340 nm-en egy edzőterem tetőterén.
ABS Fitness Park 340 nm-en egy edzőterem tetőterén.

ABS Fitness Park Kft., az egyedi kültéri fitnesz park tervező

Egyedi sporteszközök a funkcionális edzésben.
Kőműves csiga, a húzódzkodás sporteszköze

A saját testsúlyos, funkcionális edzés kültéri fitnesz parkjai


Az ABS Fitness Park® újdonságtartalma az összetettségében rejlik. Annyira komplex és sokoldalú, hogy a konkurens parkok megközelítőleg sem rendelkeznek ilyen összetettséggel.

Az eddigi kültéri fitness parkok jórészt a férfiak számára voltak csak használhatók, mert túlzott mértékben szerepeltek bennük a húzódzkodók – tolódzkodók. Nálunk az állomások 70%-át a hölgyek, a senior korúak és a rehabilitációra szorulók is teljes értékűen tudják használni.​


A cél egy komplex, mindenki által használható, az összes izmot megdolgoztató, intenzív kardió hatást kifejtő, mozgáskoordináció szintjét is fejlesztő kültéri Park létrehozása volt.



Több mint fitnesz park

Ismerkedj meg az ABS edzésmódszerrel


Az Active Body System a teljes név, az ABS tehát csak egy rövidítés és az egész testre ható erősítő módszert hivatott nevesíteni. Az ABS a teljes testet megdolgozza természetes mozgásformákkal. Ebben a metodikában mindenki a saját testének gravitációs ellenállását használja fel, saját súlyát húzza, emeli, tolja, fordítja és a természetes mozgások tárházát kihasználva dob, lök, egyensúlyozik.


Az ABS edzésmódszer egy átgondolt tervezés és fejlesztés eredménye, amely a Pilates alapelveit is alkalmazza. Már a sporteszközök kialakításánál kiemelt figyelmet tudunk szentelni a különböző mozgásformáknál szükséges fokozatosságra, az elvégezhető gyakorlatok tisztaságára és a személyre szabhatóságra.

Tanulható és tanítható


Minden edzőtermi és edzői tudást, tapasztalatot átültettünk kültéri fitnesz parkjainkba, hogy azok széles körben hasznosíthatók legyenek. Ezek mindegyikének legfontosabb mozgatórugója az ABS edzésmódszer, amely a teljes testre ható, saját testsúlyos edzést hivatott kiszolgálni. A módszer könnyedén elsajátítható és tanítható.


ABS edzésmódszer alapelvei

Az edzésmódszer, amitől életre kel a kültéri fitnesz park

  1. Az ABS edzésmódszerben az erősítő mozgások legtöbbje kardiós mozgássorokkal kombinált. Eddig vagy erősítettünk, vagy külön kardiós munkát végeztünk. Az ABS-ben a kettő egyesül.

  2. Erősítés kardiós mozgássorokkal. A törzserősítés az erősítés fundamentuma. A végtagok erősítése törzserősítéssel van összekapcsolva. Eddig a végtagok erősítése lokalizáltan történt, a törzserő kiiktatásával.

  3. Törzserősítés. Sokoldalú izomerősítés. Minden izmot minél több irányból a teljes mozgástartományban dolgoztassuk. A mozgásoknál a teljes mozgástartományt ki kell használni.

  4. Sokoldalú izomerősítés. Dinamikus végrehajtás: a gyakorlatok dinamikus végrehajtásával tudjuk a gyors izmokat stimulálni és a sportban oly sokat emlegetett robbanékonyságot fejleszteni.

  5. Dinamikus testedzés. Mozgáskoordináció fejlesztése: „Harmonikus mozgás egyenlő tökéletes mozgáskoordináció.”

  6. Mozgáskoordináció. Az izomzat nyújtása és az ízületi mozgáshatárok minél nagyobb kiterjesztésére való törekvés szerves része az edzésnek.

  7. A nyújtás volt az, amit az esetek többségében mindenki kihagyott. „Kívánalom: egy-egy izom minél hosszabb úton tudjon dolgozni, a mozgásban résztvevő ízület pedig biztosítsa ehhez a mozgásszabadságot!”

Honnét tudod, hogy ez a kültéri fitnesz park működni fog?

Onnét, hogy ide nem utcai ruhában jönnek edzeni az emberek. Akár egy funkcionális edzőparkról, akár egy akadályfutó és versenyparkról legyen szó, egy biztos. Ide "készülnek" az emberek. Fejben és lélekben is.






bottom of page