Helyszínen öntött gumiburkolatos borítás
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Szerző képeAlexandra dr. Varga

Helyszínen öntött gumiburkolatos borítás

Frissítve: 2023. szept. 1.


Kültéri fitnesz park helyszínen öntött gumiburkolat borítása. Partnerünk a Színrelép Kft.

Szegélykőtől szegélykőig egy egységes felszínt képez, nincs egy perem, amiben meg lehetne akadni vagy amibe bele lehetne rúgni. A RAL színskála alapján bármely színben kérhető.

Figyelem! A fekete és a sötét színek alkalmazása kültéren nem szerencsés, mivel azok tűző napsütés esetén könnyedén felforrósodhatnak és így megégethetik az emberi testet. Ha mégis ennek vagyunk a hívei, akkor érdemes lefedésben is gondolkodni, megelőzve ezzel az esetleges égési sérüléseket.

Két rétegben készül el. Először egy úgynevezett ütéscsillapító SBR fekete gumiréteget kap, amely a rugalmasságot biztosítja és arra kerül rá a színes, 1 cm vastag EPDM réteg, amely a kültéri fitnesz park valódi színét fogja adni.

A helyszínen öntött gumiburkolat és az azt összekötő ragasztóanyag – a fitnesz park kültéri jellegéből kifolyólag – folyamatosan szellőzik, így egy pillanatra sem terheli a tüdőt az edzésmunka során, vagyis nincsen káros hatással a felhasználó egészségére a sporteszközök használata közben.

A gumi másodlagos felhasználásával környezetbarát módon tudunk olyan altalajt kialakítani, amely maximális védelmet biztosít a felhasználói számára, ha netán egy pillanatra is csökkenne a figyelem és elesés veszélye fenyegetne minket. UV-stabil, de ami még jobb, hogy anyagában színezett, vagyis, ha kettévágunk egy gumiszemcsét, akkor annak a belseje is ugyanolyan színű, mint a külseje. Nem mellesleg magas vízelnyelő képességű, így egy komolyabb esőzés után is a száradást követően azonnal használható.

Ne felejtsd el, hogy TILOS a kültéri fitnesz parkot esőben, hóban, fagyban használni, mert az eszközök csúszóssá válhatnak és a kezed – lábad is könnyebben megcsúszhat, ami balesetveszélyhez vezethet.

A gumiburkolat olyan vastagságban kerül leterítésre, amilyenre az adott sporteszköz esetén szükség van. Minél magasabb a sporteszköz, annál vastagabb réteg kerül alá. Helyszínen öntött gumiburkolatainkat a nemzetközi minősítéssel rendelkező Színrelép Kft. biztosítja.

Könnyen tisztán tartható és ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy seprűre, egy porszívóra vagy egy lombfúvóra, amely után magasnyomású mosóval lehet megszabadítani a felületet a különböző odaragadt kosztól, madárpiszoktól. Ősszel érdemes lombfúvóval eltávolítani a ráhullott leveleket, hogy biztonságosan lehessen használni a parkot.

2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page