4 sporteszköz, amivel biztos, hogy nem találkoztál az edzéseiden
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Szerző képeAlexandra dr. Varga

4 sporteszköz, amivel biztos, hogy nem találkoztál az edzéseiden

Kivétel, ha van már egy ABS Fitness Park a közeledben

Kőműves csiga

Dolgoztál már építkezésen? Húztál fel betonnal teli vödröt csigával a második emeletre? Ha még nem, nálunk kipróbálhatod magad. Csőben fut a súly, hogy a fejedre ne essen, ami jelen esetben kettlebell olyan súlyú, amit épp elbírsz és itt 5 méter magasra kell felhúznod klasszikus módon kötéllel. De nálunk a lehúzás technikádat virtuóz szintre is emelheted. Felugrással kombinálhatod, csinálhatod egy kézzel, fogadást köthetsz, hogy hány fogással tudod lehúzni vagy háttal állva bólogatva. Lényeg, hogy erősödjön a vállad, karod, hátizmod és ha ezeket csinálod a kötélen függeszkedve mászás is előbb-utóbb menni fog.

Zászlórúd


A falból kiáll egy rúd, 45°-os szögben, de lelopták róla a zászlót? Mi legyen vele, levágjuk? Áh, de hogy csimpaszkodjunk fel rá és menjünk fel rá gyertyába. Ja, hogy ez nehéz? Erősnek kell hozzá lenni karban, vállban, hasban. Bizony nem könnyű, csak a derék embereknek sikerül. Figyelj, régen a derék ember az volt, aki a 80 kg-os lisztes zsákot fel tudta vinni a lépcsőn a padlásra és így ez a kifejezés derékban erős embert jelentett.

Lyukacsos mászófal


Egy tábla tele lyukakkal mint a szita és fel van téve a falra és kihívásra csábít. Mászótüskék segítségével lyukról lyukra mászva haladsz egyre feljebb, ameddig a bicepszed bírja. Karjaid derékszögben, hogy lépni tudj pár pillanatig egy kézzel is meg kell, hogy tudd tartani magad és ezt 6-7-szer ismételve. Pusztító érzés.

Döntött, rugalmas labdadobó


Nincs párod, nem játszik Veled senki? Nincs, aki visszadobja Neked a labdát? Nem baj, a labdadobót épp erre találták ki! Nekivágod a labdát és az úgy jön vissza róla, mint a rakéta. Csak győzd elkapni! dobhatod szemből, oldalról, egy kézzel, két kézzel, melltől fej fölül vagy akár instabil felületről, a lényeg, hogy minden izmod dolgozik, miközben „játszol”. Ja, de még labdád sincs, Ó, Te szegény ember, nem baj, lábad van, futni, ugrani tudsz és már ugorhatsz is bele a döntött trambulin közepébe, hogy visszapattanj róla, mint egy gumilabda és már gyakorolhatod is a stabil talajfogást, a biztonságos leérkezést akár fordulásokkal is. Hajrá, ma van a gyereknap!

0 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page