top of page

Párhuzamos korlát

Nagyon utálom, de hívják tricepsz bárnak is. Igen valóban jól lehet rajta tolódzkodni akár mellizomra is. A miáltalunk gyártott modellen kikönnyítve is lehet, lábbal segítve tolódzkodni rajta.De nem csak erre lehet használni.

Nagyon utálom, de hívják tricepsz bárnak is. Igen valóban jól lehet rajta tolódzkodni akár mellizomra is. A miáltalunk gyártott modellen kikönnyítve is lehet, lábbal segítve tolódzkodni rajta.


De nem csak erre lehet használni. Például támaszból alaplengés, csípő előre-hátra, a test hónaljtól leng! Vagy fel kézállásba ha már dinamikus az alaplengés. Támlázás fordulással vagy saslengés előre-hátra.


Meglepő, de kardiós feladatokra is kiváló eszköz. Vízszintes combról felugrások, lábterpesztéssel a korlát felett vagy féltérdről indított felugrásokkal. És nem beszélve a tornászelemekről, rövid-hosszú billenés, ülőtartás, emelés vállállásba vagy kézállásba csak abba ne hagyd.


Klasszikus szertorna sporteszköz kültéri igények szerint átalakítva.


2 m hosszú, vízszintes rudak 5/4-es csővastagság, egymástól 55 cm távolságra 140 cm magasban. Ezen az eszközön kéztámasz helyzetben végzünk előre - hátra fel - le irányuló mozgást a tricepsz izom erősítése érdekében. A mozgások végig a két rúd között futnak, mert a két korlát jelenti a határolókat.

bottom of page