top of page

Terep- és akadályfutó körverseny

Megérkezett

Az ellenfél az idő

A verseny elsődleges célja, hogy 4 versenyző a versenypályát minél rövidebb idő alatt teljesítse az akadályok leküzdésével.

Taktikázz!

Az itt megjelenő szabályrendszer néhány taktikai elemet is magában hordoz, így minden versenyzőnek lehetősége van, hogy egy általa kiválasztott akadály teljesítését kihagyja, feltéve, ha vállalja, hogy ezután egy másik általa választott akadályt kétszer teljesít.

Coffee Shop

Központi kör 4 db negyeddel

4 x 3 db emelő feladat, 12 db burpee és 4 db mászófeladat

12 db szektor

12 db akadály

Futókör

12 x 60 m

Köralakú pálya drónos kép.jpg

Tisztázzunk valamit

A versenypálya alapvetően 3 fő részből áll.

  • A központi rész, ahol a négy különböző színű negyedben az emelő- és mászófeladatok találhatóak.

  • A szektorakadályok, amelyekben a terep- és akadályfutásokról is ismert akadályok vannak.

  • És egy futókör, amely nélkül egy akadályfutó verseny sem lenne az igazi.

A negyedek emelőfeladatai

A versenyző középről, a központi oszlop megérintésével indul a sorsolással elnyert negyedből és ott a negyedhez tartozó emelő feladattal kezd. Minden negyedhez más-más emelőfeladat tartozik. Minden negyedhez 3 akadály kapcsolódik 1-es, 2-es, 3-as számozással.

Hibás, szabálytalan, sikertelen végrehajtás

Az emelőfeladat büntetőfeladata hibás vagy szabálytalan vagy sikertelen teljesítés esetén: hanyatt fekvésből – fej, hát és sarok egyidejűleg érinti a talajt kiinduló pozícióból – kell kéz és könyök segítsége nélkül ötször felállni.

Kizárás: bármelyik burpee és emelőfeladat vagy annak büntetőfeladatának végrehajtásának
kihagyása kizárást von maga után.

Kettlebell – női súly: 20 kg / férfi súly: több mint a női

A kettlebellt egy kijelölt helyről kell felemelni és feltenni az oszlopon található polcra, majd egy burpeet kell végrehajtani és utána le kell venni a kettlebellt az eredeti helyére.

Traktorgumi emelés

A traktorgumit vízszintes helyzetből függőleges pozícióba kell billenteni érintve az oszlopot, majd becsapódási hang nélkül kell visszaengedni a talajra és utána egy burpeet kell végrehajtani.

A női versenyzők számára elemelés a talajtól csípőmagasságig nyújtott láb végállással.
(Dead lift.)

Súlyzótárcsa felrakás – női súly 20 kg / férfi súly: több mint a női

A tartóról felvett súlyzótárcsát kell egy magasba elhelyezett súlyzótárcsa tartóba elhelyezni, majd egy burpeet kell végrehajtani és utána ki kell venni a tartóból a súlytárcsát és a negyed másik szélén lévő tartóra kell felhelyezni.

Téglaátrakás

Kijelölt helyről két téglát kell egyesével átrakni a negyed egyik széléről a másik szélére és a két áthelyezés között egy burpeet kell végrehajtani. Fontos, hogy a téglák a kijelölt hely vonalain belül helyezkedjenek el egymás felett.

A negyedek mászófeladatai

Kötéllétra

Mászókötél

Mászórúd

Csomós mászókötél

A mászófeladat hibás vagy szabálytalan vagy sikertelen teljesítés esetén öt burpeet kell végrehajtani – lehasal a talajra, mellkas érintkezik a talajjal, majd felugrik függőleges testhelyzetben terpeszállásba és taps a fej fölött.

Kizárás: bármely mászófeladat vagy annak büntetőfeladatának kihagyása kizárást von maga után.

Szektorakadályok