top of page

ABS Fitness Park

Kültéri Fitness Park

146-yakuza-fitness.jpg
Kőműves csiga.jpg

Leírás

Az ABS Fitness Park® újdonságtartalma az összetettségében rejlik. Annyira komplex és sokoldalú, hogy a konkurens parkok megközelítőleg sem rendelkeznek ilyen összetettséggel.

Az eddigi kültéri fitness parkok jórészt a férfiak számára voltak csak használhatók, mert túlzott mértékben szerepeltek bennük a húzódzkodók – tolódzkodók. Nálunk az állomások 70%-át a hölgyek, a senior korúak és a rehabilitációra szorulók is teljes értékűen tudják használni.

A cél egy komplex, mindenki által használható, az összes izmot megdolgoztató, intenzív kardió hatást kifejtő, mozgáskoordináció szintjét is fejlesztő kültéri Park létrehozása volt.

Kaloda.jpg

Újdonságtartalma

Mitől olyan egyedi? Avagy a Gyakran Ismételt Kérdések.

Nem korosztály függő

Nem számít, hogy hány éves vagy, hogy mikor kezded az edzést, hogy milyen fizikai szinten vagy. A lényeg a fokozatosság. Kezdőtől egészen a profi szintig, 14 éves kortól a Senior korosztályig mindenki megtalálja a fizikai szintjéhez igazodó gyakorlatokat.

DSC_3265.jpg
org_d9ecfee5d0576519_1616491598000.jpg

Magyar fejlesztés

Az ABS Fitness Park® kidolgozója Kiss László, akinek végzettsége földrajz-testnevelés szakos tanári diploma. Továbbá birkózó edző, kosaras erőnléti edző, a CrossCore kizárólagos forgalmazója, főinstruktora. 2014-ben az év edzőjének választották meg.

Családi, közös program

A miáltalunk gyártott Fitness Parkok biztosítják, hogy a család minden 10 évnél idősebb tagja megtalálja a számára optimálisan használható eszközöket, sportszereket a fejlődést nyújtó munkájához.

DSC_1070.jpg
_KCS2272.jpg

Személyre szabható

Nem szükséges hozzá előképzettség, hiszen a Parkban található információs táblák segítségével kész edzéstervet tudunk összeállítani az alapján, hogy kezdő, haladó vagy épp mester szinten kívánjuk űzni a sportot.

Kültéri edzőterem

Felhasználhatósága széleskörű, hisz a családi, munkahelyi, iskolai felhasználástól, a közparkokon keresztül egészen a professzionális kültéri komplexumig képes széles skálát biztosítani magas színvonalon.

IMG_20211031_112404.jpg

ABS edzésmódszer

Honnét tudom, hogy az itt található eszközök valóban megállják a helyüket? Miért ezt kellene választanom?

Az ABS Fitness Park gondolata valójában egy jelenleg is működő edzőtermünkből nőtte ki magát. Ez pedig nem más, mint az ugyancsak győri székhelyű 1400 nm-en működő Yakuza Fitness Club. 1500 fős vendégkörünk rendszeresen látogatja, teszteli edzéseinket heti 2-3 alkalommal. Vendégeink - elmondásuk szerint - még sosem vettek részt két ugyanolyan edzésen, amit nem csak a több mint 10 fős szakmai gárdánk biztosít, hanem az ABS edzésmódszerünk és a hozzá kapcsolható folyamatosan fejlődő eszközállományunk. És ez így van már 2011 óta.

Az ABS edzésmódszer egy átgondolt tervezés és fejlesztés eredménye, amely a Pilates alapelveit is felhasználja, kiemelt figyelmet szentelve a fokozatosságra, a gyakorlatok tisztaságára és a személyre szabhatóságra, amelynek hatása a Parkban végzett edzések alatt végig érezhető.

Fontos kihangsúlyozni, hogy nem kívánjuk felvenni a harcot azokkal a Kinából behozott és értékesített eszközökkel, amelyek edzőtermi körülmények között sem állnák meg a helyüket. Pl. vállkerék, komplex karerősítő, lábnyújtó-erősítő.

DSC_1163.jpg

Erősítés kardiós mozgássorokkal

Az ABS edzésmódszerben az erősítő mozgások legtöbbje kardiós mozgássorokkal kombinált. Eddig vagy erősítettünk, vagy külön kardiós munkát végeztünk. Az ABS-ben a kettő egyesül.

Törzserősítés

A törzserősítés az erősítés fundamentuma. A végtagok erősítése törzserősítéssel van összekapcsolva. Eddig a végtagok erősítése lokalizáltan történt, a törzserő kiiktatásával.

Sokoldalú izomerősítés

Sokoldalú izomerősítés. Minden izmot minél több irányból a teljes mozgástartományban dolgoztassuk. A mozgásoknál a teljes mozgástartományt ki kell használni.

Dinamikus testedzés

Dinamikus végrehajtás: a gyakorlatok dinamikus végrehajtásával tudjuk a gyors izmokat stimulálni és a sportban oly sokat emlegetett robbanékonyságot fejleszteni.

Mozgáskoordináció

Mozgáskoordináció fejlesztése: „Harmonikus mozgás egyenlő tökéletes mozgáskoordináció.”

Nyújtás

Az izomzat nyújtása és az ízületi mozgáshatárok minél nagyobb kiterjesztésére való törekvés szerves része az edzésnek. A nyújtás volt az, amit az esetek többségében mindenki kihagyott.


„Kívánalom: egy-egy izom minél hosszabb úton tudjon dolgozni, a mozgásban résztvevő ízület pedig biztosítsa ehhez a mozgásszabadságot!”

Méretvariációk

Első a funkcionalitás!

Az itt összeállításra került Parkok gondosan megtervezettek és felhasználói tesztek sorozatán mentek keresztül, így a Parkok egységének megbontása vagy kiegészítése felesleges disszonanciát okozna.

Az ABS Fitness Park attól egyedi, hogy magában hordozza azt a valós lehetőséget, hogy a test minden izmát teljes körűen meg lehet bennük dolgoztatni a Parkok méreteitől függetlenül.

Tematikus Parkok megtervezését is tudjuk biztosítani, amelyek lehetnek korosztályra, nemekre bontott vagy sportág specifikusak is. Ebben az esetben azonban már a tervdokumentáció kidolgozása is ellenérték megfizetéséhez kötött. Ha szerződéskötésre kerül sor, akkor a kifizettetett tervezési díjat a végső elszámolásnál figyelembe vesszük.

IMG_20211031_112605.jpg

Nincs karbantartási költség

Csak és kizárólag kültérre alkalmas sporteszközöket gyártunk, így azok anyaga - igény szerint - koracél vagy horganyzott és szinterezéssel festett vasszerkezet, így ellenáll az időjárás viszontagságainak. Eszközeink kivétel nélkül vandálbiztosak.

bottom of page